03 56 28 499 ali 05 99 87 122

Vino in čokolada Kunej

27. maja 2024novice

Kmetija nosi priimek KUNEJ vse od daljnega leta 1886, ko se je prapraded Anton Kunej priženil na takratno domačijo v Brestanici oziroma takrat Rajhenburgu. Najpomembnejši vinogradi so bili vedno na vinorodnem Sremiču, ki je del Posavskega hribovja med Krškim in Brestanico. V družini Kunej se torej s pridelavo vin ukvarjajo že več kot 130 let. Vinograd je trajni nasad, in ko ga enkrat zasadiš, ga preprosto obdeluješ, kakor najbolje znaš in moreš. Pri tem kljubuješ različnim vremenskim vplivom, boleznim in škodljivcem in ceniš tisto, kar ti narava da. Kot mladi prevzemnik na kmetiji je Aleš Kunej skupaj z ženo Emanuelo vse bolj prevzemal vajeti na njihovi domačiji, še vedno pa njima ob boku stojita njegova starša Lojze in Danica, ki aktivno in nesebično pomagata na vseh področjih delovanja na kmetiji (vinogradi, klet, degustacije). Medtem ko Aleš kot živilski tehnolog in vinar skrbi za razvoj vinogradništva in vinarstva, se žena Emanuela, prav tako živilska tehnologinja, bolj posveča izdelavi in razvoju čokoladnih izdelkov. Emanuela je tista, ki je prinesla ljubezen do čokolade v hišo Kunej.

Vina Kunej, okusna in aromatična, preprosto odlična👌🥂 Hvala gospodu in gospodični Kunej za predstavitev in družbo, vsekakor sta podkovana z znanjem o vinu in njegovi pridelavi, aromah in okušanju le teh. Z njuno simpatičnostjo pa sta naredila večer res prijeten.🍀
Dragi gostje, hvala tudi vam za udeležbo in podporo, da lahko organiziramo takšne dogodke tudi v našem kraju, naši Pizzerija Dimnik na kar smo ponosni. Z veseljem pripravimo za vas tak dogodek, ki je kulinarično in vinsko naravnan.